Question about kite model and the leading edge bladder

New to the sport, ask questions in here, ask anything you want, we all had to start somewhere!
Post Reply
dmitrycy
Posts: 1
Joined: Mon Jul 10, 2017 1:20 pm
Antispam: No

Mon Jul 10, 2017 1:58 pm

Hey everyone, this is my first post! :)

So this is my 3rd time starting to kitesurf, I finally got around to getting my own gear! A mate of mine is leaving the country and I got his whole kit:

Image

It's a Best Waroo 11 and a Noble board. For 300eur for my first time kit, I'm more than happy!

Now, neither of us have any idea what year the kite is:

Image
Image
Image

If anyone has the same kite or knows how to decipher the kite serial number...what year is this Waroo?

Now, onto the next bit. When I inflated the kite the second time round today, the leading edge wasn't inflating, no matter how hard I pumped...I even tried an electric pump. I tried covering the leading edge with water to see where bubbles would come out...nada, it just wouldn't hold air.

After a bit of headscratching and poking around, I found a zipper next to the inflate and deflate valves and got access to the bladder. It turns out this happened:

Image
Image
Image

From what I gather, the kite is a bit old, and the glue between the values and the bladder dried up and they came apart. This is my first kite, so I'm guessing, but it seems like this is no biggie. What's the best way to go about fixing this? Are there some universal values that I can buy to replace these ones?

Cheers everyone!
PS, I'm out in Cyprus, so if anyone is planning a trip there, let me know, and I may be able to help out :)
Post Reply